Nieuws
X

 

 

Programma reünie bekend

   


Zaterdag 29 september is het zover. De al in een vroeg stadium aangekondigde reünie van CSG de Heertganck / CC de Noordgouw zal dan zijn beslag krijgen. Het programma is zo goed als rond. Wat staat onze reünisten te wachten?

Om 11.30 start de ‘inloop’. Bij binnenkomst kunnen de reünisten zich melden bij een van de  medewerkers die achter de registratietafels zitten. Daar ontvangen zij een programmaboekje met bonnen voor consumpties, lunch en het jubileumboek. Daarna ontvangst met koffie, thee en iets lekkers. Vervolgens is er gelegenheid voor ontmoeting met oude bekenden, zowel oud-schoolgenoten als oud-personeelsleden. De verschillende eindexamenjaren worden verdeeld over de school, zodat oud-klasgenoten elkaar eenvoudig kunnen vinden.

Er spelen verschillende oude schoolbands in de aula. De tijden daarvan worden vermeld in het programmaboekje, zodat je ze niet kunt missen. Uiteraard is er een officieel plenair moment waarbij ook een recent opgenomen film (20 minuten) wordt vertoond met hopelijk veel herkenningsmomenten.

Wat is er nog meer te doen? Er is:

- een tentoonstelling met oude foto’s (toneel; reizen; kamp etc.);
- een fotograaf die ieder die dat wil op de foto zet en groepsfoto’s maakt;
- een lokaal waarin non-stop oude films vertoond worden, o.a. met beelden van de bouw
  van de school aan de Eperweg in 1978. Een voorproefje hiervan is te zien via de link
  https://youtu.be/pHGlZsHf6ME, waar we oud-rector Klaas Baas zijn voorspellingen voor
  het onderwijs in de toekomst horen geven. Onderwijs per injectie? Inmiddels weten we
  het antwoord…
- gelegenheid voor wie dat wil in het muzieklokaal samen muziek te maken;

Verder is er voor ieder een lunch (warm/koud) en koude en warme drankjes gedurende de hele middag. De lunch kan zowel binnen als buiten genuttigd worden. Om 17.30 is er een plenaire, muzikale afsluiting in de aula. Rond 18.00 uur ronden we de middag af.

Voor oud-collega’s start deze dag al iets eerder: zij worden om 11.00 uur verwacht in de personeelskamer.

Al met al veel ruimte om het verleden tot leven te laten komen door samen herinneringen op te halen en elkaar bij te praten over je leven na je eindexamen. Een aantal oud-leerlingen heeft al aangekondigd dit weekend speciaal vanuit het buitenland over te komen om hun oude school weer te zien en oud-klasgenoten te ontmoeten. We hopen op een mooi weerzien!